Udeležili smo se sejma INTERZOO 2018, ki je potekal od 8. do 11. maja v kraju Nurnberg v Nemčiji. Glavni namen je bil predstaviti podjetje ARAMI in njegove izdelke, saj je to največji sejem v svetovnem merilu za področje akvaristike in izdelkov za male živali. Sejem INTERZOO je imel preko 2000 razstavljalcev iz vseh kontinentov.
Za izvedbo projekta v letu 2018 so bila odobrena sredstva v višini 6.291,06 EUR, v okviru Javnega razpisa » Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini-2018«.

Cilj projekta: Naš cilj je širitev prodajne mreže po Evropi in tudi na druge kontinente. Se aktivno informirati o novostih na področju akvaristike in s pomočjo teh informacij tudi razvijati nove aktualne proizvode.

Sejem je bil za nas le delno uspešen. Obiska smo imeli dovolj, konkretnih dogovorov pa smo pričakovali več. Dogovori še potekajo, predvsem za prodajo naših izdelkov pod tujo blagovno znamko. Prav tako za izdelke po recepturah kupca.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si) .